Project Description

CUSTOM-MADE

CONTEMPORARY

THE BRIEF

We met with the owners of the house very early on in the process to ensure that every opportunity was explored in the transformation of what was quite a cramped space. The existing kitchen was clumsy and broke the flow of movement towards the dining room and garden thereafter.

DESIGN CONCEPT

A leap of faith is required when trying to visualise a space that doesn’t exist. Simon was able to see the potential of the new kitchen and translate this into a fantastic modern interior. With the use of careful planning and 3D visualisation we were able to create a space that makes the most of every inch available.

THE SOLUTION

The kitchen is formed with a long island framed by the cooking to one side and the larder storage to the other. Very soft natural oak finish with a continuous grain stretches around the whole island. The island has a very tactile feel to it and invites you to run your hand along the grain. The contrast of the oak is heightened by the use of a satin lacquer on the outside runs with a hint of solid oak framing to tie it into the rest of the kitchen. With space at a premium we have created a self-enclosed utilities cupboard with a fully functioning sink and tap and even a hanging rail for the delicates. No one needs to know it’s even there.