Project Description

NEW ENGLAND

CONTEMPORARY

BRIEF

Create a large open plan kitchen design and living space that has a New England kitchen feel.  Having a busy family meant there were high expectations of a space that met everyone’s varied demands. Wine storage was important together with  a large preparation area.

DESIGN CONCEPT

The property boasts a very impressive entrance that leads to the back of the house. This then invites you into the kitchen on the left with a very relaxed living area to the right. This all works off the back of a stunning suspended glass & timber staircase. With this being a new build the architecture was at our disposal to make the most of all available storage. The full height atrium floods the living space with vast amounts of light coupled with huge glass doors opening to the rear.

THE SOLUTION

We fitted the tall bulky items of furniture such as the larder and the fridge freezer into the fabric of the building incorporating a structural support. Hidden walk in larder / wine rooms are a welcoming surprise. The size of the island balances the space with great effect whilst giving excellent space for the sink and dishwasher. Simple little recesses between worktop and the furniture punctuate the thickness of the island against the range top. Clever use of space to provide a coffee station dedicated for cups and beans. The family demands required a durable and dependable Wolf range top partnered with a large capacity Gaggenau Vario Cool fridge freezer. The furniture detail is a new England classic with a twist. Simple flat fronts with an applied bead highlighted by cleverly placed LED lighting.